Bütünsel Beyin Eğitimi
Bütünsel Beyin Öğretimi, görsel, işitsel ve kinestetik aktiviteler yardımıyla öğrencilerin tüm beyinlerini işin içine katarak aktif öğrenmeyi teşvik eden bir eğitim yöntemidir. Öğrencilerin daha iyi hatırlamalarına yardımcı olduğu, ekip çalışmasını teşvik ettiği ve ayrıca öğrencilerin katılmaya ve öğrenmeye istekli oldukları canlı bir sınıf ortamı sağladığı için çok önemli bir yöntemdir.
Bütünsel Beyin Öğretimi, jestlerin kullanımı, grup öğrenimi ve anında geri bildirim de dahil olmak üzere bir dizi temel ilkeye odaklanmaktadır. Bu metodoloji, öğretmenlerin, öğrencilerin jestleri kullanarak derslere aktif olarak katıldıkları ve böylece öğrenmelerini güçlendirmeye yardımcı oldukları bir sınıf geliştirmeleri için zemin hazırlar. Örneğin, bir öğretmen yeni bir kavramı tanıtırken, öğrencilerin anlamaları ve bilgi sahibi olmaları için taklit etmeleri gereken belirli el hareketlerini gösterebilir.
Tüm beyin öğretimi, işbirlikçi ve etkileşimli tekniklerin yardımıyla öğrencilerin odaklanmasını önemli ölçüde artırır. Öğrenciler, verilen bilgilerin pasif izleyicileri olmak yerine, birbirlerini eğitmek için çiftler haline geldikleri 'eşleştirerek öğretme' gibi etkinliklerle aslında öğrenme sürecinin ana aktörleridir. Bahsedilen öğrenme stratejisi, öğrencilerin dikkatini ve dolayısıyla konuya olan ilgilerini sürekli olarak oyunculuk, konuşma ve tartışmanın içinde tutacaktır.
Kesinlikle, Bütünsel Beyin Öğretimi, okul öncesi öğrencilerden lise öğrencilerine kadar farklı yaş gruplarındaki öğrencilerle kullanılma potansiyeline sahiptir. Daha küçük öğrenciler için öğretmenler, daha karmaşık tartışmalar ve akran öğretimi kullanabilen daha büyük öğrencilere kıyasla dersleri açıklamak için çok daha basit jestler ve şarkılar kullanabilir. Örneğin, öğrenciler bu yöntemi lisede kullanabilir, edebiyat veya fizikteki karmaşık konuları özetleyebilir ve birbirlerine öğretebilirler, böylece öğrenme aynı anda hem eğlenceli hem de verimli olacaktır.
Öğretmenlerin karşılaştığı bir dizi zorluk, sınıf kontrolündeki sorunlar ve öğrencilerin teknikler konusunda eğitilmesi için ilk kez yatırım yapılmasıdır. Öğretmenler öncelikle net beklentiler oluşturmalı ve daha az aksaklıkla aktif öğrenme uygulamalarını sağlamak için oturumda hangi rutinlerin takip edileceği konusunda anlaşmalıdır. Ayrıca, öğrencilerin ve öğretmenlerin Bütünsel Beyin Öğretiminin sürekli değişen özelliğine alışmaları muhtemelen zaman alacaktır; yine de bu ilk engeller genellikle uzun vadeli faydalardan bahsedilenden daha azdır.