Öğrenci Liderliğinde Tartışmalar
Tartışmada Öğrenci Liderliği, öğrencilerin konuşmanın yönünü belirlediği işbirliğine dayalı bir forumdur. Akranlarınızdan sorular sorarak ve içgörülerini paylaşarak konuyu ele almalarını isteyebilirsiniz. Bu yöntem insanlara gerçekten bir şekilde değil ve iletişim geleneksel olanın çok ötesine geçecektir. Bu nedenle, tartışma öğrenmenin aracı olarak görülebilir çünkü eleştirel düşünme, iletişim ve öğrencilerde / öğrenenlerde yüksek derecede öz-sorumluluk sağlar, bu da onu modern eğitimin temel bileşeni yapar.
Katılım, eleştirel düşünme ve bilginin akılda tutulması, Öğrenci Liderliğinde Tartışmaların getirdiği avantajlardan bazılarıdır. Tartışmalara liderlik ederek öğrenciler liderlik becerilerini geliştirir ve fikirlerini sunma konusundaki girişkenlikleri artar. Örnek vermek gerekirse, bir edebi metni tartışma yoluyla yorumlayan bir öğrenci ekibi, farklı insanların bu metne farklı bakış açılarını inceleyerek materyalin derinlemesine anlaşılmasını ve takdir edilmesini sağlayabilir.
Öğretmenler tarafından Öğrenci Liderliğinde Tartışmaları etkili bir şekilde yürütmenin bir yolu, öncelikle tartışma için açık yönergeler ve hedefler sağlamaktır. Öğrencileri gündemi düzenlemeye ve diyaloğu yönetmeye teşvik edin. Örneğin, bir öğretmen tüm öğrencilerin katılmasını sağlamak için kolaylaştırıcı, not tutucu ve zaman tutucu gibi roller atayabilir. Ayrıca öğretmen, tartışma için bir başlangıç noktası olacak ve yine de konuşmayı yolunda tutacak konuyla ilgili ipuçları veya sorular sunabilir.
Öğrenci Liderliğinde Tartışmalarda karşılaşılan sorunlardan bazıları güçlü karakterlerin daha sessiz öğrencileri gölgede bırakması, gereksiz tartışmalar veya ilgisizlik olabilir. Bu sorunları çözmek için öğretmenler katılım için temel kurallar koyabilir ve adil konuşma süresi paylaşımını teşvik edebilir. 'Düşün-eşleş-paylaş' gibi teknikler, öğrencilerin fikirlerini önce küçük gruplarda ifade etmelerini ve son olarak büyük gruba sunmalarını sağlayarak tüm öğrencilerin söz sahibi olmasını sağlar.
Öğrenci Liderliğinde Tartışmayı kolaylaştırarak öğretmenler, öğrencilerin gerçek zamanlı katılımları, duygusal yuvarlanmaları ve gösterdikleri takım oluşturma hakkında değerli bilgiler toplar. Öğrencilerin düşüncelerini ve duygusal tepkilerini akranlarına ifade etmedeki iletişim becerileri ve ayrıca konular hakkında eleştirel düşünmeleri öğretmenler tarafından değerlendirilir. Yani, katılımın değerlendirilmesi, tartışma düzeyi ve öğrencilerin bir dereceli puanlama anahtarı aracılığıyla sordukları soruların türü, öğrenme gelişimlerine açılan bir pencere görevi görebilir.