Araştırma Temelli Öğretim
Kanıta dayalı öğretim, gerçek bilimsel çalışmaların ve olguların sonuçlarına dayanan öğretim metodolojileri ve teknikleriyle ilgilidir ve öğrenci performansının iyileştirilmesini amaçlar. Çok sayıda araştırmayla etkili bulunan müfredatların uygulanması, öğretmenlerin öğrencilerin farklı öğrenme gereksinimlerini daha verimli bir şekilde karşılamalarını ve konu materyalini kavramalarını sağlar.
Araştırma Temelli Öğretimin ana unsurları kanıta dayalı öğretim stratejileri, öğrenci ilerlemesinin sürekli değerlendirilmesi ve eğitim araştırması bulgularının ders planlamasına entegre edilmesidir. Örneğin, çoklu öğrenme stillerine özgü farklılaştırılmış öğretimin kullanılması, tüm öğrencilerin anlamlı öğrenme deneyimlerine erişebilmelerini sağlayan ve araştırmalar tarafından desteklenen bir stratejidir.
Kanıta Dayalı Öğretim, daha önce araştırmalarla doğrulanmış öğretim yöntemlerini uygulamanın bir yoludur ve sonuç olarak daha etkili öğretme ve öğrenmeyi teşvik eder. Örneğin, işbirlikçi öğrenme ve biçimlendirici değerlendirmeler gibi teknikler, öğrenci katılımını ve anlayışını önemli ölçüde teşvik eder ve bu da nihayetinde akademik performansın artmasına katkıda bulunur.
Öğretmenleri etkili bir şekilde eğitmeye yönelik bir strateji olan Araştırma Temelli Öğretim, eğitimcilere araştırma kanıtlarına dayalı uygulamaları etkili bir şekilde uygulayabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri sağlaması nedeniyle öğretmen eğitiminde önemli bir rol oynamaktadır. Araştırma sonuçlarına odaklanan mesleki gelişim programları, öğretmenlerin en etkili öğretim teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlar ve böylece farklı öğrenci gruplarına eğitim verme becerilerini geliştirebilirler.
Araştırmaya Dayalı Öğretimin kanıta dayalı bir örneği, öğrencilerin konuyu öğrenmeyi üstlenmesini ve öğretmenin kontrolü kademeli olarak yeniden ele almasını vurgulayan Sorumluluğun Kademeli Olarak Bırakılması modelinin işletilmesi olabilir. Model, doğrudan öğretimden rehberli uygulamaya ve son olarak da bağımsız çalışmaya geçmektedir ki bu, araştırmacıların öğrencilerin öğrenilen kavramları kendi kendilerine uygulama becerilerini önemli ölçüde artırdığını kanıtladığı faaliyetler dizisidir.