Push-In Destek Modelleri
Push-In Destek Modelleri, destek hizmetlerini doğrudan genel eğitim sınıfına dahil eden ve böylece uzman personelin çeşitli öğrenciler için belirlenen hedeflere ulaşmak için öğretmenlerle birlikte çalışmasını sağlayan öğretim stratejileridir. İşbirliği, kapsayıcılık, öğrenci katılımı bu modelin temel kaygılarıdır ve özellikle bir çekme programına gitmek yerine sınıfta kalması gereken öğrencilere yardım sağlar.
Push-In Destek Modellerinin avantajları sayısızdır; destekleyici bir öğrenme ortamında olmanın bir sonucu olarak öğrenci katılımı en çok artar, genel ve özel eğitim öğretmenleri arasındaki işbirliği daha yüksektir ve uygulamalar daha kapsayıcıdır. Kapsayıcı uygulamaları teşvik etmek, Push-In Destek modellerinin sunduğu Öğretmen İşbirliği ve destekleyici Öğrenme Ortamı aracılığıyla bulunan birçok faydadan biridir. Örneğin, engelli öğrenciler sınıfta doğrudan destek alma ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte olma fırsatına sahip olmakta, böylece sosyal becerilerini ve kabul görme duygularını geliştirmektedir.
Pull-Out Destek Modelinde, öğrenciler genel eğitim sınıflarından çıkarılır ve öğrenme süreçlerini etkileyebilecek ayrı bir ortamda özel eğitim alırlar. Bunun aksine, Push-In Destek Modellerinde destek personelinin doğrudan sınıfta çalışmasına, öğrencileri yerinden etmeden yardım etmesine ve böylece müfredatla ve diğer öğrencilerle bağlantılarını sürdürmelerine yardımcı olmasına izin verilir.
Push-In Destek Modelindeki öğretmenler, tüm öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan farklılaştırılmış öğretim tasarlamak ve uygulamak için destek personeli ile yakın işbirliği içinde çalışır. Genel eğitim öğretmenleri genel sınıf yönetimi ve içerik sunumundan sorumlu olmaya devam ederken, destek personeli özel eğitim veya İngilizce dil öğrenimi gibi belirli alanlarda uzmanlığa katkıda bulunarak tüm öğrenciler için öğrenme deneyimini geliştirir.
Sınıflarında Push-In Destek Modelini benimseyen öğretmenler, birlikte öğretim stratejileri, kapsayıcı uygulamalar ve etkili farklılaştırma teknikleri konusunda hedeflenen mesleki gelişimden yararlanabilirler. Birlikte öğretim modelleri, heterojen ortamlarda sınıf yönetimi ve veriye dayalı karar verme konularına odaklanan eğitimler sayesinde öğretmenler güçlenmekte, böylece bu modelin etkinliğini en üst düzeye çıkarabilmekte ve sonuç olarak öğrenci çıktıları iyileştirilebilmektedir.