Mikro Öğrenme Modülleri
Mikro öğrenme birimleri, bilgi ve becerileri kısa ve özel bir şekilde vermeyi amaçlayan küçük eğitim modülleridir. Öğrencilerin bilgiyi hızlı ve uygun bir şekilde sindirmelerini kolaylaştırdıkları için bunları tutmak, öğrencilerin kalıcılığı ve katılımı için çok önemlidir; çoğunlukla videolar, sınavlar veya etkileşimli içerik gibi çeşitli multimedya formatları aracılığıyla sunulurlar.
Mikro öğrenme modülleri, kısalıklarından dolayı artan kalıcılık oranları, etkileşimli içerik yoluyla öğrenci katılımının teşvik edilmesi ve öğrencinin zamanında materyal olma esnekliği gibi bir dizi avantaj sağlar. Bir satış ekibinin, bir müşteri toplantısından önce yeni bir ürün özelliğini hızlı bir şekilde tanımak için 5 dakikalık bir video modülü kullandığı bir senaryoyu düşünün.
Mikro öğrenme, kuruluşların önce belirli öğrenme hedeflerini belirleyerek ve ardından bu hedefleri daha da geliştiren modüler içerik oluşturarak uygulayabilecekleri yöntemlerden biridir. Mobil cihaz destekli platformların kullanılması, çalışanların her yerde, hareket halindeyken öğrenmelerine olanak tanır. Örneğin, bir firma, personelin boş zamanlarında veya işe gidip gelirken bitirebilecekleri birden fazla kısa uyum eğitimi modülü oluşturabilir.
Mikro öğrenme paketleri, kısa videolar, infografikler, testler, podcast'ler ve etkileşimli simülasyonlar dahil olmak üzere çeşitli içerik öğelerinden oluşabilir. Farklı içerik türlerinin bu kombinasyonu, çeşitli öğrenme stillerinin ihtiyaçlarını hedefler; örneğin, görsel bir öğrenci, temel kavramları özetleyen bir infografik görmeyi çok yararlı bulabilirken, işitsel bir öğrenci aynı içerikten bahseden bir podcast dinlemeyi tercih edebilir.
Mikro öğrenme, uzun süreli oturumlardan ziyade sindirilmesi daha az zaman alan daha kısa ve daha basit çalışma birimlerine vurgu yapan geleneksel eğitim yöntemlerinin aksine yeni bir öğrenme şeklidir. Geleneksel eğitim genellikle birkaç saatlik derse ihtiyaç duyduğundan zaman alıcıdır, mikro öğrenme ise öğrencilerin modern dikkat sürelerine ve yoğun programlara uygun bir atıştırmalık formatında çalışmalarını mümkün kılar. Örneğin, gün boyu süren bir seminer yerine, çalışanlar bir hafta boyunca bir dizi 10 dakikalık modüller yapabilirler.