Öğrenmeye Hazırlık
Öğrenmeye hazır olma, bir bireyin öğrenme sürecine katılmaya ne ölçüde hazır olduğunu ifade eder. Bu terim bir kişinin bilişsel, duygusal ve sosyal yönleriyle ilgilidir ve bireysel motivasyonla birlikte doğru ortamın sağlanmasının etkili öğrenme için neden gerekli olduğunu gösterir.
Entelektüel olgunluk, duygusal ve sosyal bilişsel beceriler gibi çeşitli nedenlerin bir çocuğun öğrenmeye hazır olma durumunu etkilediği araştırmalarla kanıtlanmıştır. Alfabeleri ve sayıları tanımlayabilen bir öğrencinin bilişsel olarak öğrenmeye daha hazır olması buna en iyi örnektir. Ayrıca, duyguları düzenleme ve diğer çocuklarla sosyalleşme becerisi, çocukların genel öğrenme becerisinde çok önemli olan bir başka duygusal ön koşuldur.
Ebeveynler, çocuklarının iletişim, problem çözme ve sosyalleşme gibi alanlardaki davranış ve becerilerini gözlemleyerek öğrenmeye hazır olup olmadıklarını belirleyebilirler.P for Learning) gelişimsel kontrol listeleri, informal değerlendirmeler ve oyun temelli değerlendiriciler gibi araçların ihmal edilmesidir. Çocuğun öğrenmesinin ebeveynler tarafından olası destek olarak ifade edilip edilmediğinin belirlenmesinde yardımcı olurlar. Çocuğun bu şirketteki öğrenme yolculuğunun ölçümlerini destekleyebilir veya doğrulayabilirler.
Eğitim uzmanları, uygun ve zorlayıcı bir öğrenme ortamı ile öğrenmeye hazır olma koşullarının oluşturulmasında merkezi bir konuma sahiptir. Farklı öğrenme stillerine hitap etmek ve öğrencileri kendilerine inanmaya ve öğrenmeye motive hissetmeye teşvik eden sosyal-duygusal becerileri teşvik etmek gibi etkileşimli etkinlikleri kullanabilirler.
Ebeveyn ve öğretmenlerin rutinler oluşturma, pratik öğrenme deneyimleri sunma ve sosyal teması teşvik etme gibi uygulamaları, çocukların öğrenmeye hazır olmalarını desteklemek için kullanılabilir. Örneğin, bir oyun parkında bir araya gelmek sadece sosyal becerileri geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda interaktif oyunlar bilişsel gelişime yardımcı olur ve böylece bebekler resmi olarak öğrenmeye daha yatkın olurlar.