Öğrenme Sözleşmeleri
Öğrenim sözleşmeleri, öğrenciler ve eğitmenler arasında, öğrenim süreciyle ilgili hedefleri, beklentileri ve görevleri tanımlayan sözleşmeye dayalı belgelerdir. Sorumluluğu teşvik ettikleri ve eğitim hedeflerine ilişkin ortak farkındalığı geliştirdikleri için hayati önem taşırlar.
Eğilimli bir sözleşme genellikle öğrenme hedefleri, gerekli kaynaklar, değerlendirme yöntemleri ve tamamlanma zaman çizelgesinden oluşur. Örneğin, bir öğrenci yazma becerilerini geliştirme hedefini ortaya koyarak yazma konusunda üç kitap okuyacağını, geri bildirim için taslaklar sunacağını ve bunu bir dönem içinde yapacağını belirtebilir.
Öğrenme sözleşmeleri, öğrencilerin kendi öğrenmeleri üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlayan harika araçlardır. Sadece beklentileri içermekle kalmazlar, aynı zamanda öğrencilere kendi öğrenme süreçlerinden sorumlu olma şansı da verirler. Durum ne olursa olsun, bir öğrenme sözleşmesinde birkaç özel hedef belirleyen bir öğrenci şüphesiz çok daha fazla odaklanacak ve kursu daha kolay tamamlayacaktır.
Öğrenme sözleşmeleri, eğitimcilerin öğrenme deneyimlerini özelleştirmeleri ve her bir öğrenci için ilerlemeyi etkili bir şekilde değerlendirmeleri için harika araçlardır. Örneğin, bir öğretmen, öğrenciye kişisel ilgi alanına giren proje konularını seçme seçeneği sunan bir sözleşme geliştirebilir, böylece öğrencinin projeye dahil olmasını ve sonuç olarak bu şekilde daha derin öğrenmeyi teşvik edebilir.
Öğrenme sözleşmelerinin uygulanması sırasında karşılaşılabilecek engellerden birkaçı, akademisyenlerin kendi sorumluluklarının farkında olmamaları, neden oldukları hesap verebilirliğe karşı olmaları ve sözleşmelerin müfredat standartları içine yerleştirilmesinde yaşanan sıkıntılardır. Örneğin, bir öğrenci istediği hedeflere ulaşamazsa, bu durum hedeflerine etkili bir şekilde ulaşmak için ihtiyaç duyacağı yardımla ilgili bir konuşmayı gündeme getirebilir.