Bilgi Saklama Yöntemleri
Bilgiyi hatasız bir şekilde ezberlemek ve geri getirmek için zihinsel ve organizasyonel olarak kullanılması gereken stratejik tasarımlar, Bilgi saklama yöntemleri olarak bilinir. Bu yöntemler, öğrenmenin sürekliliğindeki gelişmeler için gerekli olmalarının yanı sıra, performansın iyi olmasının da cevabıdır ve değerli bilginin zaman içinde kaybolması, bu yöntemlerin benimsenmesinin ana nedenidir.
Bilgiyi hatırlamak için etkili yöntemler yukarıda adı geçen aralıklı tekrar ve anımsatıcı araçlardır. Aralıklı tekrar, bilgiye tekrar tekrar ama birbirinden uzak zaman aralıklarında bakılması anlamına gelir. Anımsatıcı aygıtlar, bilgiler arasında bağlantı kurarak hatırlamanıza yardımcı olan bir zihin hilesidir. Dahası, öğrenciler sadece kelimelerin anlamını kavrayarak öğrenmeyi değil, aynı zamanda materyalle aktif katılım gerektiren özetleme ve kendi kendini test etme gibi faaliyetlerle hafızayı da artırabilirler.
Teknoloji, öğrencilere interaktif öğrenme deneyimleri sunan ve onlar için ilerlemelerini takip eden Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) gibi araçları kullanarak bilginin akılda tutulmasını kolayca sağlayabilir. Ayrıca, Anki gibi en iyi uygulamalardan bazıları olan aralıklı tekrarlama ve bilgi kartlarının yanı sıra kullanıcıların bilgilerini kolayca paylaşmalarına ve güncellemelerine olanak tanıyan Notion ve Google Docs gibi ortak çalışma platformlarını da içerir, bu nedenle ileride başvurmak üzere tamamen erişilebilirdir.
Bilginin kurumsal bir ortamda tutulmasının ana nedeni, rekabet avantajını korumaktır; bunun nedeni, gerekli becerilerin ve içgörülerin kuruluş içinde tutulmasının tek yolu olmasıdır. En iyi bilgi yönetimi sistemlerinin uygulamaya konulması, daha düşük eğitim maliyetlerine, daha iyi çalışan performansına ve bunların ana nedeni olan uzmanlığa ve başarısızlıklardan alınan derslere hızlı erişime yol açabilir.
Bilgi yönetimi, bir şirkette bilginin aktarılma ve değerlendirilme biçimlerini belirlediği için kurum kültüründen önemli ölçüde etkilenir. Açıklık, ekip çalışması ve problem çözme kültürünü teşvik eden bir kurum, çalışanların fikirlerini paylaşmaya daha istekli olacakları bir ortam yaratacaktır. Bu da öğrenilenlerin daha iyi muhafaza edilmesine ve fikirlerin kurum genelinde pratik olarak uygulanmasına yol açacaktır.