Buluş Faaliyetleri
Buluş faaliyetleri, katılımcılar arasında yenilikçiliği, problem çözmeyi ve yeni yaratıcılığı engelleyen önceden belirlenmiş egzersizler veya programlardır. Bu programlar, eleştirel düşünme, ekip çalışması ve bir bütün olarak yeni ürünler üretme ya da süregelen sorunlara cevap verme becerisini hayata geçirmek için en iyi seçenektir.
Bu tür faaliyetlere örnek olarak hurda malzemelerden küçük makinelerin montajı, bir oyuncak prototipinin tasarlanması veya bir kit ile bir robot geliştirilmesi verilebilir. Bu tür uygulamalı çalışmalar çocukların sadece yaratıcı olmalarını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda temel mühendisliğe pratik bir giriş niteliği taşır ve ekip çalışması becerilerini artırabilir.
Yetişkinler için icat faaliyetlerinde yer almak, beyin fırtınası oturumları düzenleyerek, bir prototip üzerinde yeni fikirler tasarlayarak veya bir hackathon'a katılarak ekiplerin daha yenilikçi olmalarına yardımcı olabilir. Bu faaliyetler ekip çalışmasını teşvik eder, yaratıcılık ve problem çözme için iyidir ve şirketin büyümesini sağlayan yeni ürün veya süreçlerin icat edilmesini sağlayabilir.
Buluş etkinlikleri genellikle karton, plastik şişeler, LEGO tuğlaları, elektronik bileşenler ve yapıştırıcı ve bant gibi el işi malzemeleri gibi yaygın malzemelere dayanır. Malzeme seçeneği, genellikle faaliyetin amaçları ile ilişkilidir; eğer amaç çalışan bir aparat ya da kavramsal illüstrasyona yol açan bir model tasarlamaksa.
Sınıftaki icat faaliyetleri, öğrencilerin sorunları tespit ettiği ve bunları gerçek işler yaparak çözdüğü proje tabanlı öğrenme yoluyla öğretmenler tarafından hayata geçirilebilir. Örnek olarak, öğrenciler çevresel sorunları bireysel olarak ele almak yerine, bilimsel bilgilerini gerçek dünya bağlamında uygularken kriterlere uyacak bir alet yaratmak için işbirlikçi gruplar halinde çalışabilirler.