Entegre Öğrenme Görevleri
Entegre Öğrenme Görevleri, kavramların daha iyi anlaşılması için birden fazla konu veya beceriyi bir araya getiren projelerdir. Eleştirel düşünmeyi, işbirliğini teşvik ettikleri ve bilgiyi gerçek hayat ortamında açıklama kabiliyetine sahip oldukları için çok gereklidirler, bu nedenle öğrencilerin öğrenme yolculuğuna harika bir katkı sağlarlar.
Entegre Öğrenme Görevleri, öğrencilerin karmaşık sorunları çözmek için farklı konulardaki bilgileri entegre etmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan ödevlerdir. Örneğin, hem bilim hem de sanat disiplinlerini birleştiren bir proje, öğrencilerin bir ekosistem modeli oluşturmasını sağlayarak, onlara belirli bir ekosistemin flora ve faunası hakkında biyoloji öğretir ve aynı zamanda yaratıcılıklarını ve işbirliği becerilerini de geliştirir.
Eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri, öğrencilerin farklı alanlardan gelen verileri birleştirmelerini gerektirdiğinden, bu görevler aracılığıyla öğrencilerin ana hedefleridir. Ayrıca, öğrenciler çoğunlukla çiftler halinde çalıştıklarından, kendilerini iyi ifade etmeyi ve mevcut işgücü piyasasında önemli beceriler olan farklı bakış açılarına değer vermeyi öğrendiklerinden, işbirliğini geliştirirler.
Bir toplum hizmeti projesi, öğrencilerin çevre sorunları hakkında çalıştıkları, bir kampanya oluşturdukları ve tanıtım materyalleri tasarladıkları bir Entegre Öğrenme Görevi olabilir. Kimya, tarih ve iletişim becerileri bu şekilde entegre edilerek öğrencilerin bilgilerini gerçek hayat bağlamına uygulamalarına ve topluma fayda sağlamalarına yardımcı olunur.
Müfredat geliştiriciler ve öğretmenler, dersler arasında entegre edilmemiş müfredat standartları, farklı öğrencilerin varlığı ve proje finansmanı sorunları gibi zorluklarla da karşılaşabilirler. Aynı zamanda, bağlantılı görevlerde öğrenci öğrenmesini ölçmek, geleneksel bireysel değerlendirmelerden daha karmaşık olabilir, bu nedenle öğretmenlerin açık ve anlaşılır işaretleme şemaları üzerinde çalışması gerekir.