Geçişlerin Ele Alınması
Ergenlik dönemindeki yaşam dönüşümleriyle başa çıkmak, kişinin mesleğinde veya yaşamında meydana gelen değişiklikleri, başlangıç aşamasından sonuç aşamasına herhangi bir engelle karşılaşmadan geçebilecek şekilde ele alma sanatıdır. Aynı kalan cümle, bir kişinin başka bir durumdan bir geçiş durumuna geçme ve bu geçişi mümkün olduğunca daha az yapışkan hale getirme becerisiyle ilgilenen cümledir.
İşyerinde sorunsuz geçiş için başlıca stratejilerden bazıları açık iletişim, gerçekçi hedef belirleme ve çalışma arkadaşlarıyla işbirliğidir. Örneğin, bir şirketin faaliyetlerinde yapısal değişiklikler yapması durumunda, yönetimin değişikliklere alternatif bakış açılarını bildirmesi ve sonuç olarak çalışanların uyum sağlaması için eğitim programları veya ek dereceler gibi gerekli araçları sağlaması tavsiye edilir.
İnsanlar kendi kendilerine düşünerek, bir rutin oluşturarak ve esnek davranarak kişisel geçiş sürecini çok iyi idare edebilirler. Örnek vermek gerekirse, yeni bir şehre taşınmak gibi büyük bir yaşam geçişi sırasında, günlük program sosyal faaliyetlere ve yeni çevreyi keşfetmeye pratik olarak zaman ayrılmasına yardımcı olacaktır.
Geçiş dönemi dayanıklılığı, kişinin yeteneklerini gelen değişikliklere adapte etmesinin ve başarısızlıklardan veya aksiliklerden kurtulmasının anahtarıdır. Örneğin, işini kaybetme ikilemi yaşayan bir kişi, farklı kariyerler arama ve becerilerini güncelleme sürecinde ilerlerken dayanıklılığına güvenebilir; bu da daha sonra kişisel olarak büyümesine ve hayatına yeni başlangıçlarla yeniden başlamasına yardımcı olacaktır.
İnsanların geçişlere verdiği tipik tepkiler korku, kafa karışıklığı ve sevinçtir. Bu uygulamalar sayesinde insanlar duygusal durumlarıyla başa çıkabilecek, farkındalık kazanabilecek ve sosyal destek arayışına girebileceklerdir. Bireyler öncelikle bir geçiş sürecinde atılacak adımları tanımlayabilir ve ardından geçiş döneminde kontrol ve başarı hissi elde etmek için yalnızca küçük ama ulaşılabilir hedefler belirleyebilir. Uygulamalardan biri, sadece nefese odaklanmak, sosyal destek aramak ve ulaşılabilir küçük hedefler belirlemek gibi farkındalıktır.