Dilbilgisi Temelli Öğretim
Dilbilgisi temelli öğretim, eğitimde kullanılan ve dilbilgisi kurallarının ve yapılarının dil öğrenmenin önemli bir parçası olarak öğretilmesi gerektiğini vurgulayan bir yöntemdir. Dilbilgisi bilgisi, öğrencilerin anlamlı cümleler kurmalarına, daha iyi yazmalarına ve iletişim becerilerine yardımcı olduğu için gereklidir. gelişimsel dilbilgisi.
Yazma becerileri, açık iletişim ve dil yapısı bilgisi gibi dilbilgisi temelli öğretimin temel faydaları, öğrencilerin yazılarında eylemlerin zamanını doğru bir şekilde iletmek ve böylece mesajları daha net hale getirmek için öğrenebilecekleri fiil zamanları kurallarıdır.
Dilbilgisi temelli öğretim, bir dilin kurallarının ve yapılarının öğretmen tarafından öğretilmesine odaklanırken, iletişimsel dil öğretimi akıcılığa ve dilin günlük karşılaşmalarda pratik kullanımına odaklanır. Örnek olarak, cümle yapısı dilbilgisi temelli bir sınıfın zaman alıcı odak noktası olabilir, ancak diğer yandan iletişimsel bir sınıfta öğrenciler kesin bir dilbilgisi bilgisi olmadan birbirleriyle konuşmaya teşvik edilirler.
Dilbilgisi temelli öğretimde bağlam çok önemlidir, çünkü öğrencilerin dilbilgisi kurallarının çeşitli durumlarda nasıl kullanıldığını algılamalarına yardımcı olan ana kaynaktır. Örneğin, edilgen çatı dersi, bilimsel yazı veya gazetecilik gibi farklı bağlamlardan örnekler içerebilir ve böylece hem bu kuralın uygulanışını güzel bir şekilde gösterebilir hem de öğrencilerin bu konudaki anlayışını zenginleştirebilir.
Kesinlikle, dilbilgisi temelli eğitim her dil öğrenen için başarılı olabilir; ancak, verimlilik derecesi bireysel öğrenme yöntemlerine bağlı olabilir. Bazı öğrenciler sistematik dilbilgisi derslerinden iyi bir şekilde yararlanırken, bazılarının daha etkileşimli veya bağlam odaklı derslere ihtiyacı olabilir. Bunun açık bir örneği, çoğu zaman çok fazla dilbilgisi dersi almak istemeyen, ancak dillerini düzeltmeye ve nüanslar eklemeye odaklanan ileri düzey öğrencilerin durumu olabilir.