İşlevsel Müfredat
Fonksiyonel müfredat, öğrencileri gerçek dünyada serbestçe kullanılabilecek pratik beceri ve bilgilerle güçlendirmeyi amaçlayan mesleki eğitim programlarıdır. Bu programlar öğrenmeye pragmatik bir yaklaşımı ifade eder ve esas olarak öğrencilerin edindikleri büyülü yetkinliklere odaklanır, bu nedenle öğrencileri belirli kariyerler veya yaşam becerileri için eğitmenin ayrılmaz bir parçasıdır.
İşleyen bir müfredatın temel bileşenleri pratik beceri öğrenimi, gerçek hayat uygulamaları ve disiplinler arası öğrenmedir. Nitekim aşçılık eğitimi müfredatı aşçılık teknikleri, beslenme eğitimi ve mutfak yönetimini bir araya getirecek, böylece öğrenciler pratik beceriler edinmek ve tekniklerde ustalaşmak için zaman harcayacaklardır.
İşlevsel müfredat, geleneksel müfredattan farklı olarak teoriden ziyade pratiğe dayalı öğrenme biçimini vurgular. Geleneksel müfredatta ağırlıklı olarak kullanılan gösterge yöntemi daha akademik konulara odaklanmayı içerirken, işlevsel müfredat mesleki eğitim veya yaşam becerileri eğitimi gibi belirli bir mesleğe veya gerçek yaşam durumlarına daha doğrudan uygulanabilir becerilere odaklanır.
Okullarda işlevsel müfredat entegrasyonunun birincil avantajı, gelişmiş öğrenci katılımı, daha fazla iş hazırlığı ve daha fazla eleştirel düşünme becerisi gibi çeşitli faydalar getirmesidir. Örnek olarak, proje tabanlı işlevsel bir müfredata dahil olan öğrenciler, gerçek dünya projeleri üzerinde çalışırken ekip çalışmasını ve problem çözme becerilerini öğrenebilir ve bu da ...
Lise öğrencileri, yetişkin öğrenciler ve engelliler de dahil olmak üzere, çalışan bir müfredatın harika bir araç olduğu birçok grup vardır. Örneğin, otomotiv teknolojisi veya sağlık hizmetleri gibi alanlara dayanan işlevsel bir müfredat aracılığıyla gerekli becerileri edinerek çok fayda sağlayabilecek ve böylece iş piyasasında rekabet etmelerini kolaylaştıracak teknik kariyerlere yönelik lise öğrencilerini ele alalım.