Hızlı Başarısızlık Zihniyeti (STEM bağlamları)
STEM bağlamında Hızlı Başarısızlık Zihniyeti, insanları sadece denemeye teşvik etmekle kalmayıp aynı zamanda onlara çabalarını iyileştirmeleri ve yinelemeleri için alan tanıyan, böylece hataları tespit etmek ve bunlardan ders çıkarmak için gereken süreci hızlandıran bir yaklaşımla karakterize edilir. Bu şema, engeller karşısında dayanma, değişme ve daha iyi olmaya devam etme kapasitesini geliştirdiği için sorunların keşfedilmesi ve çözülmesi için çok önemlidir.
Hızlı prototip oluşturma, yinelemeli test ve başarısızlığı bir öğrenme fırsatı olarak kabul etme, STEM'de Hızlı Başarısızlık Zihniyetinin temel ilkeleridir. Örneğin, yazılım geliştirmede Çevik metodolojiler, ekipleri kullanıcı geri bildirimlerini hızlı bir şekilde toplamak için minimum uygulanabilir ürünleri (MVP'ler) piyasaya sürmeye teşvik ederek gerçek kullanıcı deneyimlerine dayalı hızlı ayarlamalar ve geliştirmeler yapılmasına olanak tanır.
Hızlı Başarısızlık Zihniyeti uygulaması, mükemmeliyetçilik tarzını kırarak inovasyon süreci inovasyonunun temel itici gücüdür. Bu, ekipleri başarısızlıktan çekinmeden kutunun dışında düşünmeye teşvik eder. Örneğin, Tesla gibi firmaların yetersiz tasarımlarla farklı model arabaları denediği, işe yaramayanları elediği, iyi olanları eklediği ve elektrikli araçlar konusunda olağanüstü buluşlarla dünya çapında ilk olduğu mühendislik alanındaki durumu ele alalım.
Hızlı Başarısızlık Zihniyetinin uygulanmasının önündeki engellerden biri değişime karşı direnç, başarısızlığın olumsuz sonuçlarıyla yüzleşme korkusu ve hızlı denemeler için kaynak eksikliğidir. Kuruluşlar, kültürlerini riske daha fazla odaklanan bir kültürden risk almaya inanan bir kültüre dönüştürürken zorluklarla karşılaşmaktadır. Bunun açık bir örneği, üniversiteler gibi kuruluşların, risk alma projeleri yerine geleneksel yöntemleri tercih eden esnek olmayan finansman yapıları nedeniyle bu fikri görememeleridir.
Başarılı bir Fail-Fast Mindset uygulamasının mükemmel bir örneği NASA'nın Mars Keşif Programıdır. Ajans, tam görevler göndermeden önce çok sayıda küçük ölçekli teknoloji ve süreç testleri gerçekleştirmektedir. Başarısızlıklarının her birinden ders çıkarmıştır. Bu test misyonları aracılığıyla öğrenmeye devam etmek, uzay keşif sektöründe teknolojik atılımlara neden olmuştur ve bu nedenle, başarıya ulaşmak için başarısızlığın uygun şekilde pişirilmesinin örnekleridir.