Müfredat Dışı Katılım
Müfredat dışı etkinlikler, öğrencilerin okul müfredatının dışında olmaları ile belirgin bir şekilde karakterize edilir. Bu faaliyetler spor, kulüpler, gönüllü çalışmalar ve sahne sanatlarını kapsayabilir ve takım çalışması, liderlik ve zaman yönetimi gibi becerilerin kazanılması sürecinde önemli bir rol oynar. Dahası, sosyal ilişkileri ve kişisel gelişimi kolaylaştırırlar.
Müfredat dışı etkinlikler, daha iyi sosyal beceriler, iyi akademik performans ve kişisel gelişim gibi çeşitli avantajlar elde etmek için harika bir yoldur. Örnek olarak, bir spor takımının parçası olmak takım çalışması ve öz disiplin değerlerini beraberinde getirirken, kulüplere katılmak liderleri geliştirebilir ve yönetim becerilerinin kazanılmasını kolaylaştırabilir, bu da bu öğrencilerin nihayetinde çok yönlü insanlar haline gelmesini sağlayacaktır.
Sorumluluklarını değerlendirerek ve öğrenciler için bir zaman yönetimi tekniği kullanarak, böylece farklı müfredat dışı etkinlikleri akademisyenlerle birlikte uygulamak mümkün hale gelir. Ders çalışma ve aktiviteler için belirli zamanları kategorize eden bir plan öğrenciye yardımcı olabilir. Örneğin, ilk sömestrde bir proje yapmanın yanı sıra yaz aylarında futbol antrenmanı yapmak isteyen biri, ilk sömestrde akşam derslerinden sonra ancak öğle yemeğinden önce gibi. Daha sonra plan değişebilir ve futbol antrenmanı hafta sonları olabilir. Sonunda, öğrenci her iki projeyi de bitirecek ve spor için yeterli zamana sahip olacaktır.
Sınıfta öğretilenler dışındaki ana faaliyetler genellikle spor, müzik ve tiyatro kulüpleri, öğrenci meclisleri, akademik kulüpler (örneğin: münazara ve bilim kulüpleri) ve katılabilecek gönüllü programlardır. Okullar sadece çeşitli ilgi gruplarıyla ilgili çok sayıda seçenek sunmakla kalmaz, aynı zamanda öğrencilerin kendi mesleki yollarını keşfetmelerine ve gerekli duygusal ve bilişsel olgunluğun yanı sıra ihtiyaç duyulan becerileri kısıtlamasız ve kısıtlamasız ortamlarda geliştirmelerine olanak tanır.
Bir öğrenci, güçlü bağlılığını, liderliğini ve farklı sorumluluklarla başa çıkma becerisini gösteren müfredat dışı etkinliklere katılarak üniversite başvurusunu büyük ölçüde geliştirebilir. Bu özellikleri sergilemek, ortalama notlarının yanı sıra akranları arasında öne çıkan spor, liderlik pozisyonları ve toplum hizmetindeki adaylar için özellikle yararlı olabilir.