Sınıflarda Eşitliğin Sağlanması
Sınıflarda eşitliği sağlamak, geçmişleri, yetenekleri veya ihtiyaçları ne olursa olsun tüm öğrencilerin aynı eğitim fırsatlarına erişebilecekleri kapsayıcı bir ortam yaratmaktır. Bu önemlidir çünkü adaleti teşvik etmenin, öğrenci katılımını artırmanın ve öğrencilerin almak isteyebilecekleri farklı öğrenme yollarını desteklemenin bir yoludur, bu da genel olarak herkes için daha yüksek sonuçlara yol açacaktır.
Öğretmenler, öğretimi farklılaştırarak ve böylece öğrencilere kültürel açıdan uygun materyaller kullanarak ve öğrencilere özel ders veya mentorluk gibi ek destek sağlayarak eşitliği teşvik edebilir. Öğrencilerin işbirliği yapmalarını ve birbirlerinden öğrenmelerini sağlayacak grup çalışması yönteminin uygulanması da buna bir örnektir. Bu uygulama anlayış boşluklarını doldurabilir ve sınıf üyeleri arasında iyi bir topluluk oluşturabilir.
Değerlendirme yöntemleri, farklı güçlü yönleri karşılayacak projeler, sunumlar ve eski moda testler gibi çeşitli değerlendirme yöntemleri sağlanarak değiştirilebilir. Ayrıca, öğrenme yolculuğu sırasında biçimlendirici değerlendirmelerin dahil edilmesi, sadece öğretmenlerin dikkatini zorluk alanlarına çekmekle kalmaz, aynı zamanda her öğrencinin hedeflerine ulaşmasını mümkün kılan gerekli öğretimsel düzenlemeleri yapmalarını sağlar.
Sınıf atmosferi eşitlik açısından büyük bir faktördür: ya farklı kültürlerin dahil edilmesine izin verir ya da zaten var olan eşitsizlikleri tekrarlar. Kabul ve destek, öğrencilerin farklı görüşlerin tanındığını ve bunlara saygı duyulduğunu bildiklerinde kendilerini özgür hissedecekleri ve katılımda bulunacakları bir ortam oluşturur. Örneğin, sınıfta çeşitli kültürel eserlerin ve kitapların tanıtılması, öğrencilere kültürlerine değer verildiğini gösterebilir ve böylece aidiyet duygusu hissedebilirler.
Sınırlı kaynaklar, önyargılı eğitim materyalleri ve ebeveynler ile topluluklardan gelen farklı öğrenci desteği, eğitimcilerin karşılaştığı en büyük zorluklardan bazılarıdır. Ayrıca, bütçe yetersizliği ve seçmeli derslerdeki eşitsizlik gibi eğitim sistemi sorunları da gerçekten eşit sınıflar yaratmanın önündeki engellerdir. Ergonomik olarak, öğretmenlerin olması gereken form, yaratıcı olmak, diğer öğretmenlerle, yöneticilerle ve toplumla işbirliği yapmak, örneğin sürekli mesleki gelişim için gereken şeydir.