Sınıf İçi Değerlendirme Teknikleri
Sınıf İçi Değerlendirme Teknikleri (CAT), öğretmenlerin öğrencilerin anlama ve öğrenmeleri hakkında veri toplamak için kullandıkları çeşitli yöntemlerdir. Bunlar, öğretime rehberlik etmenin, öğrencileri öğrenmelerine aktif olarak katılmaya teşvik etmenin ve ayrıca sınıfa daha fazla katılmalarına yardımcı olmanın çok önemli bir parçasıdır.
Konuş, Değiştir, Öğret yöntemi, sınıfta yaygın olarak kullanılan öğrenci merkezli bir teknoloji uygulamasıdır. Burada, öğrenciler çiftler halinde çalışır, bir ortak konu hakkında bir soru sorarken diğer ortak konuyla ilgili fikrini açıklar. Daha sonra, çiftler yeni edindikleri bilgileri birleştirecek ve sınıftaki tüm ortaklarla paylaşacaktır. Beyin Fırtınası, Duraklatma Prosedürü ve Vızıltı Grubu gibi diğer önemli formlar, öğretmenler sınıflarını daha etkileşimli hale getirirken öğrencilerin iki yönlü bir iletişim hattı oluşturmak için kullandıkları yöntemlerdir. Bir diğer teknik ise Kavram Haritaları olarak adlandırılan ve öğrencilerin daha sonra akran değerlendirmelerini gözden geçirmek için kullandıkları, akran değerlendirmelerini ve Çıkış Biletlerini gerçek zamanlı bir şekilde kontrol etmek için kullandıkları tekniktir. Bunlar, öğretmenlerin öğrencilerinin ilerlemelerini takip etmelerine yardımcı olmak için kullanabilecekleri harika sınıf değerlendirme araçlarından sadece birkaçıdır.
Sınıf Tekniklerinin Değerlendirilmesi öğretmenlere öğrencilerin dersi iyi anlayıp anlamadıkları konusunda doğrudan geribildirim vererek öğretim yöntemlerinde gerekli düzeltmeleri yapmalarını sağlar. Örneğin, birçok öğrenci bir BOBUT kullanarak belirli bir kavramı anlayamazsa, öğretmen farklı stratejiler kullanarak konunun sunum şeklini değiştirebilir ve devam etmeden önce tüm öğrencilerin dersi anladığından emin olabilir.
Eğitimcilere, öğrenme deneyiminin öğrencilerin bakış açısından nasıl gözlemlendiğine dair içgörü sağladığından, öğrenci geri bildirimi Sınıf Değerlendirme Tekniklerinin kritik bir bileşenidir. Örneğin, anketler veya yansıtıcı günlükler kullanarak, öğretim stratejilerine ve ders materyaline yönelik duygularını gösterebilirler. Bu da daha takım odaklı bir öğrenme ortamı yaratır ve öğrencilerin kendi öğrenmelerini düzenleme sorumluluğunu teşvik eder.
E-öğrenmede, C.A.T.s veya Sınıf Değerlendirme Teknikleri, tartışma forumlarında akran geri bildirimi, anlık değerlendirmeler için sınavlar ve grup problemi çözme için sanal ara odaları gibi etkileşimli araçlara uygulanabilir. Öğretmenler ayrıca öğrencilerin anlayışları hakkında hızlı bilgi toplamak için çevrimiçi anketler veya anketler kullanabilir, böylece sınıfın sanal bir ortamda bile sürekli olarak meşgul olmasını ve değerlendirilmesini sağlar.