Titiz Görevler Oluşturma
'Titiz görevler oluşturma' terimi, öğrencilerin eleştirel düşünmelerini, içerikle derin bir düzeyde etkileşime girmelerini ve bilgilerini önemli ölçüde uygulamanın yollarını bulmalarını gerektiren eğitim etkinlikleri oluşturma eylemine atıfta bulunmak için kullanılır. Bu görevler, üst düzey düşünme becerilerinin kazanılmasında ve ayrıca öğrencilerin öğrenme sürecine katılımının teşvik edilmesinde kilit bir unsurdur.
Bilişsel talep, gerçek dünya durumlarına uygunluk, işbirliği fırsatları ve üst düzey düşünme becerilerinin dahil edilmesi, iyi yapılandırılmış bir görevin ciddi bileşenleri olarak kabul edilir. Örneklerden biri, öğrencilerin günümüzün bir çevre sorununu analiz etmeleri ve çevreyi koruyacak çözümler önermeleri gereken görevdir. Bu görev, öğrencileri sadece sorunu adım adım düşünmeye zorlamakla kalmaz, aynı zamanda sınıfta öğrenilenleri gerçek hayattaki sorunlarla ilişkilendirir.
Öğretmenler, öğrencilere verilen görevlerin yeterince zor olup olmadığını çeşitli yollarla ölçebilir; öğrencilerin görevle ne kadar meşgul olduklarını izlemek, cevaplarda öğrencilerin fikirlerinin çeşitliliğini kontrol etmek ve mantıksal düşünme ve pratik beceri problemlerini ölçen özel dereceli puanlama anahtarlarını kullanmak gibi. Örneğin, bir öğretmen öğrencilerin karmaşık bir konu hakkındaki sunumlarını izleyebilir ve aynı zamanda eleştirel analiz ve yaratıcı çözümlerin kullanıldığına dair işaretler arayabilir.
Öğrenci seçeneği, öğrenme sürecine olan ilgiyi ve kişisel katılımı artırdığı için zor alıştırmalar oluşturma sürecinde çok önemlidir. Öğrencilerin konularını veya proje formatlarını seçmelerine izin vererek daha derin bir katılım sağlamak mümkündür. Örneğin, öğrencilerin bir video, bir rapor ya da tarihi bir olayla ilgili bir sunum hazırlama konusunda seçim yapmalarına izin verildiğinde, yüksek akademik standartlara ulaşırken bu tür formatların her biriyle başa çıkabilirler.
Bir matematik sınıfındaki titiz bir görev, bir topluluk projesi için bütçe tasarlamak gibi gerçek hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek için öğrencilerle gruplar halinde çalışmak olabilir. Uygulanabilir bir yol haritası oluşturmak için birlikte çalışarak yüzde ve oran gibi farklı matematiksel fikirleri kullanmaları gerekecek, böylece matematikle ilgili kavramlarını pratik bir şekilde geliştireceklerdir.