Blok Çizelgeleme
Blok programlama, okul gününü genellikle 70 ila 90 dakika süren uzun dönemler halinde yeniden düzenleyen ve böylece konuların daha derinlemesine anlaşılmasını teşvik eden gelişmiş bir öğretim yöntemidir. Birbirine bağlı girişimsel stratejiler, öğretim tarzı için gereken beceri büyük ölçüde azaltılır ve daha az sınıf geçişi yoluyla öğrenci katılımı artırılır.
Blok programlamanın dikkate değer faydaları arasında, filozofu derinlemesine öğrenmek ve kitabın yazarının materyallerini kapsamlı bir şekilde ele almak için artan öğretim süresine izin verilmesi yer almaktadır. Ayrıca, sınıflarda daha az değişiklik olacağından, sınıf zaman çizelgesini düzenlemenin daha etkili bir yoludur, bu da öğrenciler için daha az stres ve olağanüstü konsantrasyona yol açacaktır. Bir örnek vermek gerekirse, bir fen sınıfı geleneksel bir zaman çizelgesine dahil edilmesi neredeyse imkansız olan uzun vadeli deneyler yapabilir.
Blok programlama, işbirliğine dayalı projeler, tartışmalar ve uygulamalı faaliyetler için daha uzun sürelerin mevcut olması sayesinde öğrencilerin katılımını daha büyük ölçüde artırabilir. Bu format çoğunlukla yaparak öğrenmedir ve öğrenciler diğer sınıfların neden olduğu sık kesintiler olmadan konuların derinine inme şansına sahip olduklarından, öğrenmelerinde daha aktif olurlar. Örnek olarak, bir tarih dersi birkaç günlük bir yaklaşım içeren uzun bir proje olabilir, böylece çocuklara konuları kapsamlı bir şekilde tartışma şansı verir.
Blok programın uygulamaya konulması, normal programa alışkın olan öğretmen ve velilerin şüpheciliği ve öğretmenlerin öğretim uygulamalarını nasıl ayarlayacaklarını öğrenmeleri için ek kurslar gibi bazı engellerle karşılaşabilir. Dahası, okul sonrası programlar ve ulaşım yönetimi ile ilgili zorluklar yaratabilir. Öğretmenlerin de yeni ders programının işe yaraması için sınıfları nasıl işleteceklerine ve tesisleri nasıl kullanacaklarına dair bir plan yapmaları gerekecektir.
Öğretmenler, zaman içinde çok sayıda pratik öğretim yöntemi kullanarak blok programlı sınıflara etkili bir şekilde uyum sağlayabilecek kişilerdir. Proje bazlı öğrenme, grup çalışması, yansıtma ve değerlendirme için zaman ayırma önerilebilecek etkinlik türleridir. Örneğin bir matematik öğretmeni bir üniteyi ele alalım: sadece doğrudan öğretmekle kalmayıp işbirliğine dayalı problem çözme ve bazı bireysel uygulamalarla birlikte bir ünite hazırlayabilir ve normalden daha uzun olan ders boyunca tüm öğrencilerin derse katıldığından emin olabilir.