Mini Course Generator

Create

Use Cases

Features

Pricing

Resources

Sign in

Get Started

Beklenti Seti

Beklenti Seti

Beklenti seti, öğretmenlerin öğrencileri ön bilgilerle tanıştırarak öğretmek için kullandıkları stratejidir ve gelecek derse ilgi duymalarını sağlar. Öğrencileri tam olarak dahil ettiği, çalışmalarına bir hedef verdiği ve yeni gerçeklerle zaten bildikleri gerçekleri bir araya getirmelerine yardımcı olduğu için hayati önem taşır.

Bir ders planında öngörü setinin amacı nedir?

Beklenti seti kullanmanın temel nedeni, öğrencilerin öğrenecekleri şeylere ilgi duymalarını sağlamak ve onları hazırlamaktır. Öğrencilerin önceki bilgilerini çalışılacak yeni konuya bağlayan, ders içeriğini alakalı hale getiren ve daha kolay hatırlanmasını sağlayan bağlantıdır. Örneğin, bir öğretmen tarihi bir olay hakkında konuşmadan önce şok edici bir resim göstererek öğrencilerin düşünmelerini, fikirlerini ve sorularını ifade etmelerini sağlayabilir.

Öğretmenler nasıl etkili bir şekilde beklenti seti oluşturabilir?

Etkili bir öngörü seti, öğretmenler tarafından açık uçlu sorular sormak, bazı ilginç bilgiler vermek ve hatta multimedya kullanmak gibi çeşitli yöntemler kullanılarak oluşturulabilir. Örneğin, fen bilgisi öğretmeni ekosistem dersine bir Hawaii video klibi ile başlayabilir, ardından öğrencilerin çevrenin ve burada yaşayanların hangi kısımlarının kendilerine en ilginç geldiğini tartışabilir. Bu yöntem sayesinde öğrenciler derse aktif olarak dahil olur ve dersle bağlantı kurmalarını teşvik eder.

Beklenti setlerinin bazı örnekleri nelerdir?

Beklenti setleri, bir alıntı ile tartışmaya başlamak, ders konusuyla bağlantılı hızlı bir anket veya yoklama yapmak veya öğrencilere bir problem çözdürmek gibi farklı şekillerde olabilir. Bir öneri, bir matematik dersinde öğretmenin bütçe ile ilgili gerçek hayattan bir senaryo ile başlaması ve problemle ilgili matematiği açıklamadan önce olası çözümleri ortaya koymasıdır.

Beklenti seti öğrencilerin öğrenmesine nasıl fayda sağlar?

Beklenti seti, öğrencilerin öğrenmesini öncelikle katılımın ve merakın artması ve yeni bilgilerin kavranması için bir temel oluşturulması yoluyla destekler. Öğrenciler öğrenmede yeni ve eski kavramlar arasında bağlantı kurduklarında, materyali daha kolay hatırlayabilir ve farklı koşullar altında da kullanabilirler. Su döngüsü dersinden önce öğrencilerden yağmurla ilgili deneyimlerini anlatmalarını isteyen ve böylece bir sonraki derse daha katılımcı olmalarını sağlayan bir öğretmen buna bir örnektir.

Ready to use AI Course Creator to turn
mini course ideas into reality?

Get Started Now