Duyuşsal Öğrenme Hedefleri
Öğrenmenin duygusal boyutları, duyuşsal öğrenme hedeflerinin öncelikli olarak ilgilendiği konulardır; bunlar arasında duygular, etik değerler ve insanların olaylara ilişkin tutumları yer alır. Bu nedenle, kişisel gelişim ve sosyal becerilerin geliştirilmesinde etkili olabilirler, bu da öğrencilerin katılımını ve sınıf ortamlarında birlikte çalışma becerilerini artırabilir.
Duyuşsal öğrenme hedefleri, öğrencilerin belirli bir konu veya öğrenme deneyimine yönelik duygusal tepkilerini, tutumlarını ve değerlerini etkilemeyi amaçlayan hedeflerdir. Örneğin, sosyal konularla ilgili bir tartışmada öğrencilerin başkalarının bakış açılarına empati geliştirmelerini sağlamak bir hedef olabilir.
Duyuşsal öğrenme hedefleri gereklidir çünkü olumlu tutum ve değerlerin oluşumuna katkıda bulunurlar ve bu da kesinlikle daha iyi kişiler arası ilişkiler ve işbirliğine yol açar. Öğrencilere, farklı konuların uyumlu ve saygılı bir sınıf ortamına yol açacağı için kimi takdir etmeleri gerektiğinin öğretilmesi buna bir örnektir.
Ed#Duyuşsal öğrenme hedefleri, eğitimcilerin kullanabileceği farklı yollardan birkaçı olan öz-yansıtmalar, akran değerlendirmeleri ve sınıf tartışmaları yoluyla ölçülebilir. Örneğin, bir öğretmen öğrencilerinden bir dersin belirli bir konudaki algılarını nasıl etkilediğine ilişkin yansıtıcı bir günlük yazısı yazmalarını isteyebilir.
Duyuşsal öğrenme hedefleri temel olarak bireylerin duygusal tepkileri veya hisleriyle ilgili ideal öğrenme hedefleri olarak tanımlanır. Örneğin şu hedefi ele alabiliriz: "Öğrenciler bir grup projesinde işbirliği yaparak ve her bir üyenin katkılarına değer vererek ekip çalışmasının önemini anladıklarını göstereceklerdir. Bu, başkalarıyla ilgilenirken değinilen duygusal ve sosyal becerilerin iyi bir örneğidir.