Akademik Katılım
Akademik bağlılık, bir öğrencinin akademik faaliyetlerine ne ölçüde ilgi, heves ve bağlılık gösterdiğidir. Olumlu bir öğrenme ortamı yaratmak için gereklidir, öğrencilerin başarı düzeyini artırmanın bir yoludur ve eğitim kurumlarında kalmalarını desteklemek için bir politikadır.
Akademik bağlılığın ana bölümleri, akademik görevlerde aktif olmak olan davranışsal bağlılık; öğrencinin öğrenmeyle ilgili duyguları olan duygusal bağlılık ve kişinin materyali anlamak ve ustalaşmak için harcadığı zihinsel çaba miktarı olan bilişsel bağlılıktır. Sınıf tartışmalarına aktif olarak katılan (davranışsal), daha fazla öğrenme isteğiyle hareket eden (duygusal) ve karmaşık kavramları neredeyse uzmanlar kadar derinlemesine anlamaya çalışan (bilişsel) bir öğrenci, öğrenmeye tamamen angaje olmuş bir öğrencinin en iyi örneği olacaktır.
Bir öğretmenin birincil görevi, destekleyici bir öğrenme ortamının yaratılması, etkileşimli ve ilgili materyallerin kullanılması ve öğrenci seçimi ve işbirliği fırsatlarının sağlanması yoluyla akademik katılımın teşvik edilmesi olabilir. Proje tabanlı öğrenme ile öğretmen, öğrencilerin ilgi duydukları projeler üzerinde gruplar halinde çalışmasına olanak tanır, bu da öğrencilerin katılımını ve ders çalışırken aldıkları keyfi artırır.</p>
Teknolojinin akademik katılım üzerindeki etkisi, etkileşimli araçlar, mantıksal, işbirliğine dayalı faaliyetler, BİT gibi çevrimiçi araçların kullanılması ve ekstra öğrenme materyalleri elde edilmesi ile harika bir şekilde ortaya çıkmıştır. Örneğin, web tabanlı eğitim ve çevrimiçi tartışma forumları, öğrencileri eski teknoloji kullanımına kıyasla materyalle daha fazla ilgilenmeye sevk edebilir.
Öğrenci başarısını etkileyen birincil faktör, öğrenci katılımının seviyesidir. Bunun nedeni, daha fazla dahil olan öğrencilerin daha iyi sınav sonuçlarına, yüksek kalıcılık oranlarına sahip olma eğiliminde olmaları ve müfredatlarında eleştirel düşünme ve problem çözme gibi temel becerilere yer vermeleridir. Janese, münazara kulüpleri veya bilim fuarları gibi müfredat dışı akademik etkinliklere katılan öğrencilerin daha yüksek notlar alma ve yeteneklerine olan güvenlerinin artma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir.